Search

Svečano otvorenje kaštela Morosini-Grimani


Kaštel Morosini-Grimani 30. je lipnja 2020.godine svečano otvorio svoja vrata i obilježio završetak projekta „Kulterra-revitalizacija istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa“. Srednjovjekovni se kaštel obnavljao dugi niz godina kroz razne projekte, od kojih se ipak ističe gore spomenuti kojim su se ujedno realizirali veći zahvati i rekonstrukcije, te je njime obnovljena cijela palača kaštela.


U kaštelu se tako sada može pronaći kušaona i prezentacijski centar domaćih proizvoda, sala za vjenčavanja i kongrese, te originalna multimedijalna izložba o povijesti ove utvrde i mjesta.


Na svečanom otvaranju su prisustvovali brojni uzvanici među kojima i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković, obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin, istarski gradonačelnici i načelnici, te saborski zastupnici.


Navedenom obnovom, kaštel je postao održivi spomenik kulture, a svojim radom i i sadržajima činit će generator mjesta koji će pridonijeti raznim novitetima i još širem razvoju mjesta i sredine.

18 views0 comments

Recent Posts

See All