KAŠTEL
DANAS

Andi_Bancic_Canon_5DMIII_10.07.2020_11.5

Kaštel Morosini – Grimani danas je novoobnovljeni i revitalizirani dvorac koji potječe od 13.st.

Palača kaštela sadrži degustacijsko – prodajni prostor koji okuplja domaće proizvode lokalnih proizvođača, kao i selekciju vina Udruge Vinistra. Ovakvim se pristupom teži prezentaciji i podrški domaćih proizvođača, a i stavlja se naglasak na okupljanje najboljih istarskih proizvoda.

Odgovarajuća galerija zamišljena je kao prostor za razne izložbe, predstavljanja i prezentacije.

Multimedijalna izložba – zasigurno najatraktivniji dio kaštela, temelji se na sagledavanju i interpretaciji ključnih povijesnih događaja u arhitektonskom i društvenom razvoju Kaštela, odnosno Svetvinčenta. Izložba prati kronološki razvoj mjesta počevši od 10. stoljeća do današnjih dana nudeći u početku generalni uvod u život i razvoj mjesta, postepeno uvlačeći posjetitelje u konkretnija zbivanja poput raznih srednjovjekovnih iskustva, a jednako je namijenjena i starijima i mlađima.

Sljedeći kat je u funkciji službene prostorije za održavanje vjenčanja i konferencija, a na samom vrhu nalazi se Kapetanova soba s kojeg se pruža zavidan pogled koji seže sve do mora i u kojoj se nalazi najveći dio zbirke starog oružja Ferlin.

Na jedan potpuno novi način, palači je vraćena funkcionalnost, a uvođenjem raznolikog sadržaja, kulturna ponuda Svetvinčenta je dostigla novu razinu.

Više o aktivnostima unutar kaštela možete pronaći ovdje.

Istražite kaštel_fotka.png