ESCAPE CASTLE 

SVETVINČENAT

Možete li proći 7 viteških iskušenja i riješiti misterij dvorca?

SREDNJOVJEKOVNE VEČERE

Srednjovjekovne večere organiziraju se u prekrasnom ambijentu dvorane Kaštela. Ono što razlikuje srednjovjekovnu večeru od onih uobičajenih je što ovdje uz očaravajući ambijent kaštela, ukupan doživljaj čine srednjovjekovni likovi koji vas svojim anegdotama uvode u davna vremena te autentičan srednjovjekovni meni kojeg nadopunjuju brendirana Savičentska vina „Morosini“ i „Grimani“. U ponudi su 2 varijante večera: Surovi srednji vijek – iz perspektive običnog puka, i Grimanijev banket – iz perspektive plemića.

SREDNJOVJEKOVNE NOĆI

Povijesna udruga Kaštel započela je s organizacijom programa i predstave „Srednjovjekovne noći u kaštelu“ koje se održavaju jednom tjedno u kaštelu Morosini – Grimani. Program traje 60 minuta, a osim viteških borbi, tu je i vatreni show te inkvizicija i spaljivanja vještice.

VJENČANJA U KAŠTELU

U samom srcu Istre, u predivnom kaštelu Morosini - Grimani dan vjenčanja može biti nezaboravan. Uz župnu crkvu Navještenja Marijina na trgu u Svetvinčentu, u kojoj se može održati crkveno vjenčanje, gradska loža nudi čarobnu atmosferu koja je idealno mjesto za civilno vjenčanje. Unutarnje dvorište kaštela savršeno je mjesto za proslavu vjenčanja ili primanje gostiju prije obreda, dok će fotografije sa slikovitih stepenica kvadratne kule učiniti vaše vjenčanje još romantičnijim.